Crisis en spoedhulp

Soms is er sprake van een crisissituatie. Misschien hebben je ouders knallende ruzie of word je zelfs door je ouders geslagen. Misschien ben ik je in aanraking gekomen met een loverboy. Weet dat er altijd mensen voor je klaar om te helpen.

Problemen thuis

De druk kan thuis behoorlijk oplopen. Misschien zijn je ouders boos op elkaar, bijvoorbeeld omdat zij gaan scheiden. Of is een van je ouders verslaafd. De druk is dan soms zo hoog dat het nodig is dat we vaker bij jullie thuiskomen om jullie nog meer en nog beter te begeleiden. 

Andere problemen

Misschien zijn er andere zaken die jou in de problemen brengen. Heb je een vriendje die jou dingen laat doen die je helemaal niet wilt? Het zou kunnen zijn dat hij een ´loverboy´ is. Een loverboy is een jongen die verkering neemt met een meisje met maar één doel: geld verdienen door haar in de prostitutie te laten werken.

Misschien heb je te maken met eerwraak. Eerwraak komt voort uit een overtuiging dat de familie-eer moet worden gezuiverd wanneer die beschadigd is. Vooral meisjes en vrouwen worden slachtoffer van eergeweld, maar soms ook de man of jongen die in de ogen van de familie de familie-eer geschonden heeft. 

Crisis

Als de situatie te gevaarlijk wordt voor jou dan noemen wij dat een crisis. Dit betekent dat jouw veiligheid of persoonlijke ontwikkeling dan in gevaar is . We proberen dan altijd eerst de situatie bij je thuis op te lossen en te zorgen dat je gewoon thuis kunt blijven wonen. Als het beter is voor jouw veiligheid dan kun je een tijdje bij ons wonen. Tot de rust is teruggekeerd. Ondertussen zoeken we samen naar een oplossing die het beste bij jou, jouw ouders en jouw omgeving past. 

WhatsApp contact

Zit je zelf in een crisissituatie? Of je broertje of zusje? App ons op 06 - 46 76 40 66 of bel 088 – 352 00 00. 


Je kunt ook bellen met Veilig Thuis , 0800 – 2000. Veilig Thuis is 24 uur per dag (gratis) bereikbaar.