Onze hulp

Soms is het je allemaal even te veel. Je hebt geen zin meer in school of werk. Misschien heb je problemen thuis, heb je het gevoel dat je ouders je niet begrijpen of ben je in aanraking gekomen met politie en justitie.

'Waar kan ik naartoe als ik mij niet veilig voel?'

Soms is er sprake van een crisissituatie. Misschien hebben je ouders knallende ruzie of word je zelfs door je ouders geslagen. Misschien ben je in aanraking gekomen met een loverboy. Weet dat er altijd mensen voor je klaar om te helpen.

Lees meer

'Wat kan ik doen als het thuis niet goed gaat?'

Soms loopt het thuis niet lekker. Dan helpen we jou en je ouders om de situatie thuis te verbeteren. We doen oefeningen, zodat je bepaalde vaardigheden nog beter onder de knie krijgt. Samen werken we bijvoorbeeld aan het verbeteren van de communicatie.

Lees meer


'Het gaat niet zo goed op school. Wie helpt mij?'

School is belangrijk. Ook al is het niet altijd leuk. Je brengt er veel tijd door en er wordt best veel van je verwacht. Soms is het niet fijn op school. Je hebt er problemen. Of zijn er dingen aan de hand waardoor je het moeilijk vindt om naar school te gaan.

Lees meer


'Ik vind het moeilijk dat mijn ouders gaan scheiden.'

Gaan je ouders scheiden? Dan kan dat moeilijk zijn voor jou, voor je broer en of zus. Soms vinden ouders het soms lastig om aardig tegen elkaar te blijven. Dat maakt het voor jou extra zwaar.

Lees meer


'Wat is een pleeggezin?'

Als je niet meer thuis kunt wonen, dan kijken we eerst of je bij familie, vrienden of andere goede bekenden kunt wonen. Kan dit niet, dan zoeken we een ander gezin dat bij je past. Dat noemen we een pleeggezin. 

Lees meer

'Ik ga naar een gezinshuis, maar wat is dat?'

Als je niet meer thuis kunt wonen, kun je ook een tijdje in een gezinshuis gaan wonen. Dit is een gewoon huis in een gewone wijk. Hier woon je samen met je gezinshuisouder(s) en andere kinderen of jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Lees meer


'Ik ga naar een logeerhuis, maar wat is dat?'

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en kun je niet meer thuis wonen? Dan kun je ook een tijdje in een logeerhuis van Jeugdformaat wonen. In een logeerhuis verblijven zo’n 8 andere jongeren die net als jij tijd nodig hebben om rustig bij te komen en aan zichzelf te werken.


Lees meer