Jongerenraad

Onze jongerenraad

  • komt op voor de belangen van jongeren; 
  • denkt mee over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn; 
  • geeft advies aan Jeugdformaat.

Onderwerpen

De jongerenraad (JR) bespreekt allerlei onderwerpen tijdens de JR-vergaderingen. Bijvoorbeeld nazorg, privacy of geldregelingen. Of de hoogte van het zakgeld, over rechten, plichten en veiligheid.

De onderwerpen worden door de jongeren zelf ingebracht of er wordt (door andere jongeren, door Jeugdformaat of vanuit regionale of landelijke jongerenparticipatiebijeenkomsten) gevraagd over een speciaal thema te praten.

Vergaderingen

De JR komt gemiddeld één keer in de drie weken bij elkaar. In de vergaderingen wordt besproken welke acties er ondernomen zouden moeten worden; denk aan navraag doen, een afspraak maken of een brief schrijven.

Een aantal keer per jaar is er een zorgdirecteur aanwezig bij de vergadering. Soms zijn er gastsprekers om onderwerpen toe te lichten of nieuwe dingen te vertellen. Op deze manier blijft de raad op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Jeugdformaat. In het regelement van de JR is bepaald dat de raad minimaal twee keer per jaar een overleg heeft met de directie van Jeugdformaat. 

Ook jij kunt meedoen!

Uit eigen ervaring weet jij wat belangrijk is, wat goed gaat en wat beter kan bij Jeugdformaat of in de jeugdhulpverlening.


Wil je jouw ervaring en mening delen? Wil je opkomen voor de belangen van jezelf en van andere jongeren? Kom dan eens een kijkje nemen bij de Jongerenraad en meld je aan! 

Ja, ik doe mee

Birgit Koster Coach Jongerenraad
06 - 46 84 96 39 b.koster@jeugdformaat.nl
Aart Schneider Coach Jongerenraad
06 - 46 76 40 60 a.schneider@jeugdformaat.nl