Ken je rechten

Krijg je hulp van ons? Dan heb je bepaalde rechten. Zoals het recht op: 

  • Informatie over de hulp die wij bieden
  • Huisregels en zakgeld als je bij ons woont
  • Medische verzorging
  • Je eigen geloof en principes

Jongerenraad

Binnen Jeugdformaat zijn jongeren het allerbelangrijkste. Zo belangrijk dat Jeugdformaat een eigen Jongerenraad heeft. De Jongerenraad bestaat uit (ex-)cliĆ«nten van Jeugdformaat. Ze geven onze organisatie advies om de hulpverlening beter te maken. De Jongerenraad komt op voor de belangen van alle jongeren die met Jeugdformaat te maken hebben. 

Lees meer over de Jongerenraad.

Jouw privacy

Jouw gegevens en soms ook die van jouw gezin houden we bij in een persoonlijk dossier. Met jouw dossier gaan we zorgvuldig om. De gegevens in het dossier zijn wettelijk beschermd. Dat betekent dat alleen mensen die beroepsmatig bij jouw hulp betrokken zijn, het dossier kunnen lezen. Al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht. Jouw ouders mogen het dossier ook inkijken. Ben je 16 jaar of ouder bent? Dan moeten ze eerst toestemming aan jou vragen. Lees meer over privacy.

Niet tevreden? 

Je krijgt hulp van Jeugdformaat. Onze hulpverleners proberen je zo goed mogelijk te helpen. Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over onze hulp. Wat doe je dan? Ga altijd het gesprek met de hulpverlener aan. Wil je dat niet, of werkt dat niet, vraag dan een gesprek aan met de leidinggevende van de hulpverlener. Kom je er ook dan niet uit? Lees meer over wat je kunt doen als je een klacht hebt.

Hulp bij jouw klacht


Heb je hulp nodig bij het klachtgesprek? Vraag dan gratis hulp aan een vertrouwenspersoon van het
AKJ. De mensen van het AKJ werken niet voor Jeugdformaat. Zij kunnen jou helpen bij de voorbereiding men het voeren van het klachtgesprek. Neem contact op met het AKJ 088 - 555 1000, stuur een email naar info@akj.nl of chat via de website: www.akj.nl

Als praten niet helpt

Heb je gesproken met de persoon over wie je een klacht hebt, of met de leidinggevende van die persoon en heeft het gesprek niet geholpen? Dan kun je jouw klacht laten beoordelen door de onafhankelijke klachtencommissie. Schrijf een brief of mail naar: 

Klachtencommissie Jeugdhulp Zuid-Holland
Postbus 258, 3000 AG Rotterdam
secretariaat@klachtencommissiejeugdhulpzh.nl

Meer lezen?

Lees meer over jouw rechten in: