Ken je rechten

Krijg je hulp van ons? Dan heb je bepaalde rechten. Zoals het recht op: 

  • Informatie over de hulp die wij bieden
  • Huisregels en zakgeld als je bij ons woont
  • Medische verzorging
  • Je eigen geloof en principes

Jongerenraad

Binnen Jeugdformaat zijn jongeren het allerbelangrijkste. Zo belangrijk dat Jeugdformaat een eigen Jongerenraad heeft. De Jongerenraad bestaat uit (ex-)cliënten van Jeugdformaat. Ze geven onze organisatie advies om de hulpverlening beter te maken. De Jongerenraad komt op voor de belangen van alle jongeren die met Jeugdformaat te maken hebben. 

Lees meer over de Jongerenraad.

Jouw privacy

Jouw gegevens en soms ook die van jouw gezin houden we bij in een persoonlijk dossier. Met jouw dossier gaan we zorgvuldig om. De gegevens in het dossier zijn wettelijk beschermd. Dat betekent dat alleen mensen die beroepsmatig bij jouw hulp betrokken zijn, het dossier kunnen lezen. Al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht. Jouw ouders mogen het dossier ook inkijken. Ben je 16 jaar of ouder bent? Dan moeten ze eerst toestemming aan jou vragen.

Niet tevreden? 

Je krijgt hulp van Jeugdformaat. Onze hulpverleners proberen je zo goed mogelijk te helpen. Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over onze hulp. Wat doe je dan? 

Lees meer over wat je kunt doen als je een klacht hebt.

Vertrouwenspersoon

Wij doen altijd onze uiterste best. Toch kan het gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met onze hulpverlener, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Hij of zij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.

Vragen of klachten

Wil jij weten wat een vertrouwenspersoon voor jou kan doen? 

Website

Bekijk de site van het AKJ

Telefoon

Bel met 088 - 555 10 00

Chatten

Wil je liever chatten met een vertrouwenspersoon? Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 – 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 – 17.00 uur via de Chat van het AKJ.

Meer lezen?

Lees meer over jouw rechten in: