Wonen in een logeerhuis

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en kun je niet meer thuis wonen? Dan kun je ook een tijdje in een logeerhuis van Jeugdformaat wonen. In een logeerhuis verblijven zo’n 8 andere jongeren die net als jij tijd nodig hebben om rustig bij te komen en aan zichzelf te werken.

In een logeerhuis zijn 24 uur per dag specialisten van Jeugdformaat aanwezig. Een van hen is je vaste mentor. Samen met je mentor bekijk je jouw situatie. Wat gaat er goed? Wat gaat eigenlijk helemaal niet goed? Je gaat samen met de mentor aan de slag om structuur aan te brengen in je leven. We begeleiden je bij de dagelijkse dingen, zoals het volgen van een opleiding of het vinden van werk. Je krijgt ondersteuning en coaching, zodat jij je leven weer helemaal onder controle krijgt en houdt. 

Wij zijn er voor jou, maar wij willen ook jouw ouders helpen om weer grip op hun leven te krijgen. Hulpverleners van het logeerhuis gaat daarom ook praten met jouw ouders. 

Ook helpen we je bij het opbouwen van een netwerk van mensen om je heen. Denk aan een familielid, vriend of vriendin waar je met vragen terecht kunt. Of iemand die je helpt als je tegen problemen aan loopt. Samen kijken we of je na de periode in het logeerhuis weer thuis, op jezelf of bij iemand uit je netwerk kunt wonen.