“Grip op mijn leven” – Ryan, 15 jaar

Ryan*, is een Egyptische jongen van 15 jaar. Hij woont in een gezin met beide ouders en een oudere zus. Hij heeft last van van sombere stemmingen en veel negatieve gedachten over zichzelf en zijn leven. Op school ging het slecht.

Hoe ben je bij ons terechtgekomen?
“Ik ben via de schoolmaatschappelijk werkster bij jullie terechtgekomen.”

Waar had je hulp bij nodig, waar liep je tegenaan?
“Ik had hulp nodig met plannen, mezelf beter voelen, alles op orde hebben, structuur, ontspannen, mijn manier veranderen en mijn ' innerlijke dialoog' (haha) kunnen beheersen.”

Kun je beschrijven hoe de hulp ging, wat gebeurde er allemaal tijdens de hulp?
“Veel praten en alle gevoelens naar boven brengen en ook wel eens naar buiten gaan (dus niet altijd op kantoor). Ook vond ik het fijn dat er ook eens afwisseling was door bijvoorbeeld een soort yoga-oefening te doen”

Wat is er veranderd door onze hulp?
“Ik heb nu grip op mijn leven en kan goed plannen. Ik kan mijn gevoelens beter beheersen en kan nu focussen op bepaalde dingen. Ook kan ik nu helder nadenken en heb ik een prettig gevoel.”

Hoe heb je onze hulp ervaren?
“Heel goed en het heeft goed geholpen.”

Hoe zie je je toekomst, hoe ga je nu verder?
“Ik heb een goed gevoel als ik aan mijn toekomst denk. Ik weet wat ik wil doen en hoe ik dat wil doen. Ik weet dat ik, als er iets gebeurt, ik mezelf kan beheersen en dat ik mijn gevoelens de baas ben.”

* Naam en foto van deze jongen zijn niet echt

Meer weten over Onderwijs Jeugdzorg?